KERAP MUNTAH

salam mommies. memang normal kalau muntah and loya time pregnant sebab hormon dalam badan dah berubah, tapi boleh ke nak lawan kitaran hormon tu dengan makan ubat untuk prevent jadi lagi teruk? contoh kalau takut muntah teruk so makan ubat muntah siap². boleh ke macamtu?? #SeriusTanya

1 Balas

Sepanjnag pregnant, sy tak pernah ambik ubat lain selain dari ubat yg klinik sediakan. Walaupon masa alahan yg teruk, doct bg ubat muntah, sy makan pon masih sama jugak muntah nya. Bak kata doct, sbb alahan ni tak de ubat. Nanti akan hilang sendiri sekelip mata.