Air ketuban leaking?

Salam mommies mcm mana nk tahu sama ada yg keluar tu air ketuban atau bukan ye ? Saya skrg pregnant 33w. Saya perasan dari smlm lepas bersama, setiap kali kencing rasa tak puas. Lps tu lepas bersama pinggang sy jadi crem, sakit kt belakang 😅 Lepas kencing je bila dh pakai panties automatic akan keluar lagi air sampaikan terpaksa pakai pad. Saya baru settle appointment 2/5 selasa baru ni dan Dr cek keadaan baby, kedudukan uri & level air ketuban semua normal #firstbaby #firstmom #ingintahu Jangan kecam ya, saya mmg xtahu pape memandangkan ni anak first. Boleh sharekan klu ada yg berpengalaman. TQ semua

2 Balas

setahu saya, air mani suami juga ada mmbawa effect kpd kita.air mani salah saty medium mmpercepatkan proses bersalin. tapi kalau kencing tak puas tu, biasa nya dia mlibatkan jangkitan kuman pd pundi kencing.kena double cek balik dgn doctor lah puan.sbb tu rmi org buang luar je selagi belum smpai masa.tak mau air mani ganggu apa² d bahagian servic kita @ rahim kita.

Klu keluar air bukan awak sendiri kencing, boleh jd air ketuban. Seeloknya ke hosp utk cek tp klu xyakin dan klu xnk ke hosp terus, boleh ke klinik dulu. Takut leaking tanpa sedar nnt air ketuban makin lama makin sikit, bahayakan baby 😁