Pekatkan susu

Salam mommies. Macam mana nak pekatkan susu? Harini baru 29 hari tapi susu terlalu cair dah macam air. Boleh suggest makan apa untuk pekatkan susu? #needhelp #advicepls

1 Balas

awk kena tau yg susu ni ada 2jenis foremilk dgn hindmilk. setiap org ada both of it. cuma nya awk kne bagi bby menyusu atau pump atleast 20minit. foremilk susu awal² yg mmg air nii utk baby hilang kan haus. hindmilk susu pekat yg keluar after 15minit pump or bf sampai lah habis. so kena make sure pump or bf lebih dri 15minit. dua2 susu ni penting. bukan sedap2 je kite kata oh susu aku cair lah, anak x kenyang. salah tu. foremilk penting, hindmilk pon penting. and dua2 kite ade susu nii. cuma cara bagi or pump tu je yg x betul. selain tu awk kne makan and minum air masak secukupnya.

12mo ago

susu ibu cpt hadam sis. so normal je bby df ni kerap menyusu.