Bersalin Hospital Serdang

Salam mommies. Kat sini ada tak ibu-ibu yang pernah bersalin di Hospital Serdang? Kalau ada, boleh share macam mana procedure nak booking & pengalaman ibu bersalin kat sana? Terima kasih ☺️🫶🏻 #firstmom

1 Balas

x payah booking. walk in je ke PAC dia bila dah ade tanda nk bersalin. klau kk ade refer suruh pergi hosp pergi jugak PAC. Nnt dia check CTG ape sume n betul x ade tanda. klau mmg ade tanda bersalin dia akan admit. klau xde yg serius dia x tahan. klau serius sikit dia tahan masuk wad. cuma nk tggu masuk wad la mgkin kjp mgkin lmbt sbb tggu kosong. mcm sy dtg ke PAC jam 9 pg. settle check ape sume dlm 1 tghri. kena admit sbb dah ade contraction n bukaan. kena tggu dulu sbb wad xde kosong. tp nasib baik sofa dyeorg selesa je. klau ade yg x larat jalan dyeorg akan bg kerusi roda n tolak kita. dlm pukul 5 ptg baru sy dpt wad. alhamdulillah wpun lama proses saringan kt pac tu, tp normal la hosp gomen n patient pun ramai. mmg kena sabr je. masa tggu nk dpt wad tu dyeorg pun ade bg nasi jugak siap2. wad xleh pilih rasanya. tp boleh je cuba tanya kot nk bilik sorg ke ape if ade kosong la. n wpun ade certain org share pengalaman dia bersalin kt hosp gomen nurse garang la ape la. tp sbnrnya tu rezeki masing2. bykkn doa biar dpt yg baik2 semuanya. mcm sy merasa semua baik alhamdulillah. dpt nurse x garang. dpt bilik 5 org sbb lg selesa berbanding yg kt wad hujung ramai2 tu. x mntk pun tp mmg dyeorg bg situ. bersalin pun doc pelatih ke pakar semua baik n membantu. time dlm labour room pun sama. mkn pun just nice.

9mo ago

Terima kasih awak 😊