Najis bayi

Salam mommies, anak saya baru shj lps ccuk 3bln,selepas ccuk 3 bulan,bby sy kerap berak selepas menyusu,adakah normal?

2 Balas

sy rasa x ada kena mengena dengan cucuk.. baby sy baru cucuk 3 buln hari ni tp 2 hari lepas dgn smlm berak 4x sehari slalu 2x je.. yg sy perasan dia minum bnyak dah bancuh 3oz mintak topup lg.. lepas minum terus berak.. lg satu faktor cuaca, musim panas baby dahaga tu yg kuat menyusu jadi berak pun bnyak.. kalau najis nya warna kuning texture mcm cheesy sos, kira normal..kalau cair baru panggil cirit, kalau berketul org panggil sembelit..

waalaikumussalam menyusu bdn ke mommy?