GASTRIK GERD YANG TERUK KETIKA HAMIL

Salam mommies ade sape yang mengalami gastrik dan gerd yg teruk ketika hamil. Ade tips tak? Sy alahan campor dengn gastrik ketika hamil. Susah betul nak jaga makan 😢#pleasehelp

6 Balas

saya pun teruk pedih perut masa awal2 tu. sekarang saya dah prepare kacang2, biskut dekat sebelah katil. bangun pagi tu je minum dulu sikit, alas perut sikit. baru bergerak bangum buat kerja urus diri.. kalau tak memang berpusing kepala pening pedih perut heartburn

1y ago

baikk sis 😂berdebar sungguh sy huh

sama saya sis.. awal2 kerap bergantung dengan ubat kapur doctor bagi.. now alhamdulillah dah dapat control.. kena kerap mkn dlm portion sikit.. the best amik yogurt & minuman yogurt slalu gak..

kena kerap makan sis..makan sikit pun tak apa..janji perut ada isi..biskut ke nasi ke roti.. janji makan...sy pun ada gastrik..kalau teruk sgt sy makan ubat kapur doc bg tu...n jgn stress2

sy pun jnis gastrik..bila dh mngndung xblh ikut masa kita mkn..bila rasa lapar cpt² trus mkn ..kalau delay tu jd teruk

Sama la.. Kena jaga mkn ja sis. Tp xlh mkn byk. Mkn sikit2 tp kerap. Kena sentiasa mkn ja. Mkn apa2 pn xapa..

saya.. gastrik teruk but sy kerap kn minum susu utk kurg rasa gastrik