Air ketuban banyak

Salam.. masa 25w sy buat details scan.. Dr kata air ketuban saya 21cm.. borderline polyhyramnios. Normal AFI berapa ye? 8-25cm ke? Pastu berat baby sy 788g besar 1 Hari dari week dia.. Dr tnya saya ade gdm ke tak.. tapi sy tk tahu sbb belum buat mgtt lagi.. 28w nnti baru buat.. Dr kata normal je.. buah pinggang baby ok.. nnti air ketuban akan turun bila dah masuk 30w above ke? Ke sy yg trlebih risau ? 😂 sape ade pengalaman mcm saya? Boleh share tak? Tq ❤️#firstmom #firstbaby

2 Balas

normal afi 5 - 25 cm. ehhh knp awak baru minum air gula skli je? bukan patutnya dah kali kedua ke? air ketuban turun x turun bergantung kpd pemakanan kita n ubat kita sllunya. klau x jaga sgt, air ketuban lebih sgt x boleh jugak sbb nnt baby boleh lemas. sy skrg mmg tgh ade gdm on dc, preggy 32 weeks tp afi sy so far normal je. perlu la risau sikit tp x perlu terlalu risau haa centula

1y ago

sbb sy baru genap 25 tahun Bulan ni.. hujung Bulan baru check gdm. mungkin suspect gdm la kot 😌

sya scan 28minggu.. air ktuban 19.17...baby mlitang.. sy kurang kan makan manis2x minum manis2x ..nnt mau scan 32minggu..harap2x laa afi oke dahh