Tak boleh tidur kiri atau kanan rasa sakit celah kangkang sy third trimester

Salam mamies nak tanya sy first mom da masuk third trimester 37week mmg tak boleh langsong baring sebelah kanan atau kiri kalau baring jugak rasa cam sakit sgt tulang peha kita. Normal ke cam tu? Selamt tak untuk bby? Kalau nak tidur sy baring duduk baru selesa #pleasehelp #firstmom #thirdtrimester #37week

7 Balas

sama la mcm saya jg..esok msk 37w.bila bap tidur paling ssh..klu blh saya x mau bring sbb sakit tulang punggung tulang paha dan celah kangkang.bila berjln pun sama sakit kaki.berat semacam sj bila nak melangkah.bila berbaring kdg sesak nafas kn..

4mo ago

kau bersalin SDH KH sis

normal sis..sy pn nga alami cmtu skg dh 38weeks..tapi sy na slsa tdo ngiring kiri atau knan sy kepit bntal pluk kt celah kangkang bru slsa m xskit sgt..pastu blkg bdn sy lpik lg bntal buat cmtu sy blh tdo nyenyak...

4mo ago

sama mcm saya jg sis..kena kepit bntal d paha baru selesa tdur

sy lebih selesa tdur kiri, bila tdur kanan baby asyik tendang je😆😆tpi mmg mlm sy ssh nak tido, kdg berjaga laa smpai subuh lpastu biasa tdur ptg²

Normal sakit celah kangkang. Kena kepit bantal untuk kurangkan rasa tak selesa. Semoga dipermudahkan urusan kita semua mak2 yg sedang mengandung ni..

normal sis. baby makin membesar, kepala dah masuk laluan.

bole jgk bermiring tidor ...tiada masalah tu

Normal