Air soya kotak/botol

Salam mak² yg berpengalaman,maaf tumpang tanye, sya skrg da tri2 bole ke amalkan air soya kotak/botol? Atau pun air soya panas Kat pasar tu? Mintak pendapat mak² ye,, terimakasih #ingintahu #firstmom

2 Balas

air soya boleh buatkan kulit baby sensitive , boleh ada exzema . boleh minum tapi tak digalakkan consume secara berlarutan , ada org kata nak kulit baby putih , cantik minum air soya , tapi saya lebih prefer minum air kelapa bila dah masuk 7month . bersalin pun jadi senang hehe

2y ago

Batul tu.. anak 1st minum soya smpai 6 bulan.. stop sbb pak mertua saya suruh stop dia kata nanti kena gigit nyamok ke apa jdi parut susah hilang and senang jdi mslah kulit. Ank 1st ada eczema tpi xda la tahap teruk. Cuma 2nd bby xminum alhamdulillah xde pape. Now 3rd baby Harap2 xda mslah juga ☺️

knpe x boleh minum? pelik2 jela. selagi u xde alahan minum or makan jela pape pon u terasa nak makan or minum. kalau risau xyah makan or minum.