luka pembedahan Caesar

salam.. maaf tumpang tanya, luka czer sy tengah tu oke, cuma kat tepi dia macam merah-ii pastu arini dia keluar nanah sikit tepi tu.. kalau berjalan rasa macam kulit terbakar.. kenapa ya? ni pembedahan pertama sy, dh 14hari harini.. ke sy patut ke hospital?pg td, masa mandi sy siram ngan i suam n cuci luka tu sampai dah tkde nanah.. n lap kering, dah kipas semua.. skrg luka tu dah kering tp still merah kat hujung tu.. adoiiii, ni runsing ni..#seriusnanya #pleasehelp

2 Balas

kalau dh keluar nanah kne la pg hospital cpt diknon. luka czer xboleh bernanah. takut ada infection dkt dlm.

1y ago

in sha allah.. esk sy pergi.. terima kasih respon 😊

Sy pon pnh jd cmtu,, sy on antibiotic n vit C.. Alhamdulillah da kering.. Day 25

12mo ago

Beli kt farmasi je..