suplemen apa mommy makan? share please

salam kandungan saya 7week1day kalau nak consume suplemen shaklee mcm esp, vit c dgn oste okay ke? ada yg pernah ambil tak? #firstmom #ingintahu

4 Balas

First trimester ambil folic acid je. Dah masuk 2nd trimester nanti doktor akan prescribe multivitamin. Apa2 supplement/vitamin/ubat kena refer doktor dulu. Lain orang lain keperluan.

Makan Blackmores utk pregnancy dan buah jngn lupa yg pnting 400mrg folid acid jngn macam sy dulu tak makan tauk skip breakfast tak makan ubat makan cincai lpstu gugur

1w ago

Sy ambik pregnancy and breastfeeding 2 kli shari ckup 400mgr.. Pstu mkn jga breakfst tak skip. Sy bljr dr pnglmn masa gugur

tanya nurse dulu...td sy pegi kk, nurse dh pesan jgn makam apa² suplemen dari luar...refer nurse or doc dulu...silap makan effect pd bby awak nnt....

kalo sy consume folic acid & pil kalsium je.. malas nak minum susu, tu yg mkn pil kalsium..