Pengalaman overdue

Salam ibu2...nak Tanya siapa sni ada pengalaman overdue kene serah diri tapi tiada apa2 masalah kesihatan cuma overdue sahaja..doktor suruh serah diri... Apa yg akan berlaku selepas itu? Adakah kene paksa bersalin atau mcm mna? Pengalaman pertama saya anak ke 4 ..tq mommy

1 Balas

Kawan saya overdue. dr akan bagi satu tarikh untuk induce. memang kena paksa bersalin. Tapi Alhamdulillah sehari sebelum induce tu dia dah turun tanda dan contraction pastu bersalin.