Pregnant 6 mggu

Salam ibu² sya pregy 6mggu..tapi skg bdn pns sbb demam..bole tak sya mnum air cap badak?and strepsils sbb tekak sy pun skit #firstmom #pleasehelp

4 Balas

Hi Fina.minum cap badak x sure tp sakit tekak ambik strepsils baik elakkan..sebab kandungan gula yg tinggi.boleh cuba lemon madu suam atau air asam jawa madu suam.

Tak boleh dear. Air badak will risk Your pregnancy. Pergi jumpa pakar obgyn ok. Dia akan bagi ubat yang sesuai. Strepsils pun jangan ambil.

12mo ago

ok sis faham

Air cap badak tak sesuai utk pregnant.. Kt botol pn ada tulis bukan utk pregnant.. Elakkn dr minum yer sis

12mo ago

ok2 faham2 tq

sama sis. sy pun tgh demam on off tp tak panas sgt suhu bdn

12mo ago

yer sis musim skg tmbh lagi tekak sakit yg amat