Minum air 100plus

Salam ibu2... sy tgh preggy 10w... bleh ke minum air 100plus? Bahaya utk baby x? Sori... anak da nk masuk 4... kali ni bleh ngidam air tu plak.... terliur sgt....

6 Balas

Air 100 plus tu Air gas.. Biasanya 1st trimester elakkan minum minuman bergas or tajam. Nnt dh msk 3rd trimester br la minum itu pun sekadar utk lepaskan rasa teringin...

Saya minum masa 10 weeks. Alhamdulillahh baik2 saje. Tapi minum seteguk dua je. Nak minum boleh jgn kasi habis satu tin tu sekali jalan. Minum sikit2 naa. Hehe

boleh sis.. tapi minum yg takde gas punya tu.. sbb hritu doc penah cakap kat sy boleh minum air tu untuk tambah tenaga sebab sy tak boleh nak makan apa apa..

bukak air 100plus tu ,biarkan gas dia habis baru minum pun boleh

sy mnum masa 9w tp sikit sikit je.. Alhamdulillah okay

bleh je hilang rasa gidam tu asal jngn sllu