Cucuk 4bulan (Phenumokokol) xsure namanye 😅

Salam ibu2 semua..sy nk bertanya la...blh x kita xnak amik cucuk yg di atas. Vaksin ni baru lgi kan..sbb ank saya 1-6 xde cucuk yg ni. Skg baby ke 7 bru msuk 4 bulan. Perlu ke x or wajib kena amik vaksin ni. Sbb riso adee kesan sampingan. #sekadarbertanya #jangankecamyer

1 Balas

bayi skrg wajib cucuk as dlm buku dia dh ada tulis. xde apa2 kesan sampingan pun. ank sy dh elok cucuk 2 dos. ank2 yg besar tu pun digalakkan cucuk, blh tanya kk sbb skrg ni dorg tgh bg suntikan secara percuma utk anak2 yg lahir tahun 2019, 2020 xsilapnya.