Perut tiada benjol

Salam ibu2, saya mengandung 4 bulan.. sblum 4 bulan perut saya ada besar dn slalu rasa benjolan keras di kiri.. byk yg ckp itu kepala baby.. skrg ni perut makin mengecil.. benjolan keras tu tiada sdh.. tapi saya tiada tumpah darah atau kluar darah.. normal ka tu ibu2.? Perut yg sblum ni besar rasa berat ada isi, tpi skrg lembut jak 🥺 #seriusnanya #firstmom #pleasehelp #firstbaby #ingintahu #bantusharing

4 Balas

Sy pun mcm tu jugak. Kdg rasa mengeras, dpt rasa benjolan tu. Sometimes, perut rasa lembut ja. Bila scan, Alhamdulillah baby ok membesar juga.

2y ago

Sy jarang rasa sakit pinggang dan sakit perut sis. Masa awal2 trimester pertama ja kdg rasa sakit2 perut. Msuk trimester kdua ni, rasa mcm ngilu2 ja. Sy tak rasa sakit pinggang atau sakit perut. Kalau sakit perut mmg jrg sy rasa kcuali nak p mmbuang😅. Tapi kalau sis ragu2, better check klinik segera. Sbb bnda ni kalau trlalu lama difikir, akn jd tknn balik dgn diri kan.

Samalah kadang2 besar kadang2 kecik. Risau juga. Tapi selagi dia tak keluar darah in sha Allah baik2 je. +ve je k mommy ☺️

4bln tu actually normal je klu xnmpk perubahan pd perut lg. Tp klu ragu2 blh pi klinik scan.

Sis sekarang macamana okay ke??