MINTAK PANDANGAN IBU SEMUA. NORMAL KE UPT MACAM NI? #adasejarahkeguguran #trauma

Salam ibu2. Nak Tanya normal ke upt 1/7 Sama Terang line T dan C. Tapi pagi Ni tak Sama Terang dah line T dan C. 🥺😢 Saya anxiety sbb Ada sejarah gugur dlu. Ikutkan LMP Harini sy dah masuk 8weeks. #bantujawab #SeriusTanya #ingintahu #firstmom

MINTAK PANDANGAN IBU SEMUA. NORMAL KE UPT MACAM NI? #adasejarahkeguguran #trauma
5 Balas

kalau sis skrg dah 8w..ada kemungkinan hcg akan semkin samar tp upt tetap positif. fikir yg baik2 sis,takde apa tu jgn risau. mmg tak digalakkan test berulang kali ,takut mommy yg stress sebelum ni sy pernah juga upt pekat makin lama makin cair,seawal 5w bila scan mmg kantung dah takde tanda keguguran dan akhirnya upt negatif semula.disebabkan sy takut kes gugur sama berulang,jd kalini masa sy 8w sy test mmg upt dah samar dan sy xnak test2 lg lpastu takut stress tp bila scan baby sihat je takada apa2,inshaAllah. pengalaman sy

3mo ago

aamiin yaRabb. mudah2an semuanya baik2 je utk Kita sis. Nurse kk bagi sy tarikh bukak buku Rabu depan. Moga baby bkembang dgn baik insyaAllah.

saya pernah terjadi mcm ni... mula² check terang skit, pastu seminggu kemudian check lagi terus jadi samar sangat².. lpas 4 5hari terus bleeding.. dr ckp kandungan tak menjadi... better sis pergi klinik dluu.. sis ada spotting or bleeding tak?

3mo ago

takde sis. cramp mcm senggugut pun takde. cuma risau sbb pnah gugur sebelum ni. tgerak hati nk test pagi pagi tgk2 mcm dah tak Terang dari yg 1/7 tu 🥺 Buku pink tak bukak lagi. dah call kk aritu, rabu depan Baru boleh bukak Buku. doakan sy pls. risau yaAllah

pergi je klinik utk check confirmkan .. sbb dah naik double line terang tu.. moga kandungan baik ² saja tahniah yerr🥰 hppy tgk org double line.. sya baru ja keguguran dah 2 minggu.. moga lepasni ada rezeki lagi

3mo ago

baik sis. insyaAllah mudah2an semuanya baik2 je. salam takziah buat sis. saya doakan sis dipermudahkan urusan utk lekat dan selamat menimang zuriat yg dinantikan tak lama lagi. insyaAllah.

Better sis check kat klinik. Congratulations sis

Tahniah! Dah boleh pergi klinik