susukan semula bayi 5 bulan

salam ibu2… macam mana cara saya nak susukan bayi saya semula yang sudah berusia 5 bulan? boleh bagi tips? #firstmom #pleasehelp

3 Balas

mungkin kena banyakkan skin to skin dulu (baby pakai pampers and ibu shirtless).. pujuk baby.. atau mungkin boleh try bagi susu masa baby dah nak tido, dreamfeed.. semoga dimudahkan urusan ❤️

boleh je teruskan menyusu. kalau ade rezeki susu keluar smula klau sbelum ni dh stop

4mo ago

tapi anak saya bila sy nk susukan dia, dia akan meronta-ronta nangis… bila macam tu saya jadi stres pula

masuk kelas penyusuan..mgkin boleh membantu..