7minggu 4 hari tapi takde jantung lagi

Salam ibu2 ada ke yg macam sy scan 7w 4d tp doc masih tk jumpa jantung. Sy down sgt sbb ttc gap 5 tahun dgn anak sulung sbb ada pcos. Kena tunggu lagi 2 minggu repeat scan 😢#seriusnanya #pleasehelp

3 Balas

bwh 8w mmg ade yg x jumpa heartbeat. thats why selalu mak2 kt sni ckp pegi masa 8w above x kira pregnancy utk kali ke berapa pon utk elakkan rasa down overthinking bila x nmpak jantung lgi. and kalau ikut doc imelda bwh dri 8w xperlu scan kecuali ade bleeding. sbb ade org 10w bru nmpk jantung. nurse kk sye semua kata 8w bru pg scan, nanti kang sye x tdo mlm sbb x nmpk bby la x nmpk heartbeat la xnmpk pape la. dah la sye jenis yg overthinking 😂 suke pk bukan2.

2y ago

ye betul..semoga 2 weeks ni ada keajaiban untuk kita..amin

Hi sis. Sy pun kalau ikut tarikh period skrg dh 11w. Pergi scan ada kantung saja and estimate dlm 7w kalau ikut tarikh period. Dr bg appointment lg 2 minggu. Hopefully ada janin dan hearbeat. Dr ada ckp setiap org xsama. Ada yg jenis persenyawaan lambat berlaku. Jadi mcm sis better tunggu dulu. Keep positif jgn skip folic acid. InshaAllah baby akan sihat okay

sama mcm saya scan 7 week..dh npk kntung n baby..tapi tak jumpa jntung lgi.. saya sedih sgt.. 2 mggu lgi repeat scan.. sis mcm mna skrg.. dh repeat scan ke ? dkter dpt detect tak jntung baby sis ? saya pn anak no 2 skrg..

2y ago

saya dh repeat scan tapi still tak jmpa jntung baby..n lps tu saya keguguran..