Beza air ketuban dan keputihan

Salam ibu ibu hamil , macam mana nak bezakan antara keputihan dan air ketuban ye , semalam Panties saya basah tapi tak banyak tak berbau n tak melekit . Tapi dia keep keluar sikit sikit . Jadi saya tak pasti adakah air ketuban leaking atau keputihan . N adakah itu normal ? Semalam pegi check doktor tak cakap pulak pasal air ketuban saya sama ada normal ke ada leaking ke . Mohon ibu ibu bg penjelasan #pleasehelp #seriusnanya

2 Balas

Boleh refer artikel ni utk beza air ketuban dan keputihan : https://my.theasianparent.com/ciri-ciri-air-ketuban/ . Cuba pakai pad and tgk pad tu lembab tk? Klu lembab mcm “terkencing” better refer hosp. Keputihan tk kn keluar kuantiti yg terlalu bnyk sampai mcm ”terkencing” dan buat kapas pad lembab.

Ketuban keluar sekali banyak. Cuba pakai pad & pantau. If basah, possibly itu ketuban dan kalau kering, itu keputihan, mungkin sbb awk byk bgerak. Dan jika dh jumpa dktr & dktr tak ada inform tentang level air ketuban, means masih di tahap normal

1y ago

Oh yeke . Saya sangat risau sebab bila baca , ada kata ketuban boleh leaking sikit sikit . Anak first saya takde pulak macam ni .