BRAXTON HICKS

Salam. Harini 26 March 2023 usia kandungan masuk 27weeks 2days. Nak tanya mommys semua, normal ke kita dah rasa braxton hicks seawal 27w ni? Perut tegang dan mengeras dgn kerap.. tapi baby masih aktif bergerak sakan kat dalam 😁 Mak dia sampai susah nak jalan.. nak bangun sakit.. ##firstmom #firstbaby

4 Balas

normal .braxton hicks ni dia melatih rahim kita mghadapi saat bsalin nnti.selagi tkde tanda nak bsalin mcm kluar drh, pcah air ktuban, itu normal.oke mumy

saya pun mcm tu. tgk info mcm normal.. utk persiapan rahim apa tah.. utk bersalin nt

Saya rasa mcm berat menengang je kdg tuu. Malam susah nk tido🤭

Normal, akan start rasa bila masuk tri 2 - tri 3 😁