Cek upt +ve

Salam hi hari last first period is 6/4 & sekrg dah 9hari xperiod. Cek upt +ve bila perlu cek doktor? #adviceappreciated #pregnancy #bantujawab

Cek upt +ve
5 Balas

Kndgn awk nk msuk 5w…sy suggest utk jumpa Dr n scan dlm 7-8w keatas..kalau awk pi skrg tkut xnmpk apa2..kalau nsib baik mybe nmpk kntung, janin xnmpk lg…tnggu lg 2w la

3w ago

Saya saran better pergi tengok dr terus untuk scan tvs sebab ramai ingat after 7 week to 8 week baru jumpa dr tapi sebenarnya, awal pergi jumpa dr untuk pastikan kantung dalam rahim atau luar rahim. Kalau luar bahaya so Dr boleh bagitahu apa next kena buat instead buang tiub follopia. Bukan nak takutkan ye but saya hamil and gugur once dan now 2nd pregnancy.

saya pergi awal haritu baru 5w2d memang belom nampak lagi..masih kecil sangat²..doktor suruh datang lagi dlm 2w..saya rasa 7w atau 8w mcm tu bru ada nampak kantong...

Tarikh last period kita sama! Saya dah pergi scan sebab nak tengok kantung tu ada dalam atau luar rahim. Boleh je pergi scan 😄

3w ago

Alhamdulillah dah scan td sbb sakit perut cerry berry. semoga dipermudahkan sepanjang kehamilan kita momsie.

Sama tarikh period. Awak cek opk positive CD berapa ye? Saya sekarang delay period tapi upt negative lagi

tarikh last period kita hampir sama la...jarak beberapa hr je...