share pengalaman ibu2☺️

Salam hai momy2 smua... kalau ada ibu2 yg pregnant jarak dkt czer , dan dpt rezeki vbac boleh la kongsi pengalaman waktu pregnant,bersalin dan berpantang .. Kalau yg kena czer lagi pun boleh share juga..Just nak tahu utk persiapan sbb saya skrg pregnant 5bulan dah , jarak mengandung dgn first baby 9 bulan je.. nanti waktu melahirkan awal jun atau hjung mei mcm tu anak first baru 1thun6 bulan#ingintahu

1 Balas

i dont hv experience yet, tp now im 34w with 2nd pregnancy (1st born emergency czer due to poor progress), masa nk bsalin nanti, ank 1st baru 1y8m. by 35w nanti ada schedule checkup dgn pakar o&g utk review previous scar dan previous pregnancy (sbb czer, etc) so masa tu dktr akn terangkan pro and cons utk dua2 prosedur bdasarkan result review tu. so far sy ada tanya/ consult dktr kk, usually klu gap umur ank lebih 18mth blh try vbac. tapi risk dia, they allocate few hours sahaja utk bukaan penuh. if bukaan slow, they will proceed with czer. anyhow, next week sy ada review scar dgn pakar o&g..hopefully blh buat decision wisely.

4mo ago

wah tq mum sudi kongsi .. sama lah sy pun e-czer sbb poor progress and ketuban dah pecah berjam2.. nanti kalau sis dh jumpa o&g boleh la share sedikit sebanyak ape yg doc cakap ye.. saya pun tkde pengalaman tu yg bertanya.. tq sis and semoga urusan sis dipermudahkan ye