Penyusuan bayi..

Salam dan hi para² ibu semuaa.. soalan saya, kenapa tiap kali kalau anak susu badan mula² susu okey lama² sikitt mestii akan mengamok.. bile bagi botol elok pulak lajuu jee minum takde mengamok².. adakah susu badan saya tidak cukup anak jadi mcm tu? Kalau saya pam pun dpt dlm 1onz jee.. kenapa ye? Sape tahu? #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

5 Balas

baby mengamuk bila direct bf? 1. aliran susu terlalu laju 2. susu perlahan/slow direct bf shingga susu slow, boleh sambung dgn bottle.feeding. pam jika perlu n kerapkan direct bf utk stimulate more breast milk

12mo ago

adakah susu slow tuu disebabkan susu kurang?

mcm ank sy.. mule2 ok isap pastu bb jd marah sbb susu jd laju sekejap..jd bb x dan kejar nk telan..selalu tersedak batuk..n lame sikit baru ok blk

kalau anak saya ngamuk sebab susu jadi laju masa awal awal isap hahahahaha sebab dia nak chill chill tpi susu pulak tak rilek keluarnya 🤣🤣🤣🤣

12mo ago

Kann sama laaa🤣🤣🤣

maybe sbb slow pon ad kdg.. susu ad je tp bila susu kuar slow tu baby kdg ngamok sama cm anak sy gitulet

12mo ago

kalau mcm tu awak buat cane ye kalau anak mengamok.. kalau ngamok kejap takpe..

sebenarnya cukup je susu ni . maybe sbb slow ke, mcm susu botol kan laju sikit.

12mo ago

tulaa kan, sebab dia ngamok kuat tu tak tahan tuu dgr 😅