Baby macam tak kenyang susu

Salam. Baby sy umur 2 bulan. Sekarang sy bagi susu Dutchbaby 3poz. Tp masalahnya dia mcm tak kenyang. Plg buat sy sedih mlm ni lps habis botol dia hisap jari mcm tak diberi susu lgsg. Pls mommies...ada tak experience mcm ni dan apa sy nk buat😭 kesian tgk bby.... #firstbaby #pleasehelp

5 Balas

kadang bb bukan lapar..bb sy pun camtu.. skarang umo pn 2bln..bb mmg kuat nyusu dua2 belah kebanyakkan bb isap baru puas..tp kdg bb bt gaya x puas sllu isap jari mcm msh lapar wlau dh bg kedua2..bile bg lg bb bt gaya nk muntah.so kt sni sebenarnya bb dah kenyang n cume nk soothe diri dia.klau bg jgk mmg overfeed nnt

Sis baby hisap jari bukan sbb dia lapar sis. Tp sebab dia nk tenangkan diri dia sendiri. Selagi dia tk nangis, selagi tu la dia tak lapar. Sis blh bykkan tmbh ilmu tentang perkembangan baby mengikut umur baby ye. Dkt tiktok byk pendedahan psl ni 😉

baby minum 3oz tu dlm brp min abis ? anak saya pon 2bln saya mmg bg minum slow2 je susu tu , bila bg slow2 dia pon minum slow so by the time abis susu tu dia dh kenyang, klu baby awak minum laju otak dia xsempat nk proses dh kenyang so kena bg slow

hisap jari tak semestinya lapar sis. dia nak soothe kan diri. 3oz tu pun banyak. jgn ditambah lagi oz nya topup lagi ilmu baby language

dia tgh growth spurt tu...