berak baby

salam. baby saya 4 bulan. normal ke kalau selalu tak berak 10 ke 14 hari ? fully susu badan. bila tanya klinik cakap normal. tapi as parent sngt risau.

4 Balas

Hi awak sy nk bgi petua sikit amik tangaki sireh sapu minyak sedikit kt tangkai tu dan jolok dkt bontot baby..Akan keluar semua berak baby🥰.. baby sy sehari tak berak pon sy dh buat mcmtu 10ke 14 hari lama sgt dah tu

Kalau bb kentut ok tak kembung tak sakit perut dan sembelit, dia tak meragam takde masalah. Tp kalau nak encourage sia poo boleh urut calf and tapak kaki baby

normal klu bf.normal smpai 2 mnggu..lbh dari tu baru refer doc.sy dah tye doc pakar.klau FM baru ptt risau sbb takut semelit

baby full bf boleh x poo3 up to 14days