Anak dapat tabika kemas

Salam anak saya umur 3 tahun 4 bulan dapat tabika kemas. Alhamdulillah syukur sangat.Boleh ibu2 di sini share pengalaman anak picky eater hantar ke kemas. Anak saya makan masih saya suap sebab kalau tidak dia main2 je makan memang tak kenyang.Cikgu tabika kemas ok ke kalau nak suapkan. Minta pandangan ye tq #tabikakemas

1 Balas

biasanya cg tadika akan sruh meka makan sndiri..supaya meka belajar berdikari..anak sulung sy umur 4 tahun pun mcm tu..msih pkai pampers dgn msih sy suap mkn..msuk sklh tadika kemas selang 1mggu lebih sklh..ok sdh..prgi tandas sndiri blh..mkn sndiri pun blh..x tggu² kita suap dgn pkaikan pampers,susu botol pun x sdh☺️anak umur 3hingga5 tahun cpt lgi bljr untuk berdikari🫰

4mo ago

ouh baguslah macam tu,anak saya makan sendiri boleh tp biasa dia banyak main je harapnya kalau tgok ramai2 kawan makan dia pun auto pandai makn sendiri