Gastrik (pedih ulu hati)

Salam ada tak mommies yg gastrik memanjang masa trimester 3? Saya skrg 30w tp gastrik tak hilang2 drpd 27w haritu. Dh pegi klinik private dia kasi antacid tp tak membantu pun. Dh ckp dgn dr di kk, dr kasi ubat air kapur tu pun tak membantu. Setiap masa sakit, malam2 nangis je menahan pedih tu. ada tak yg boleh share tips?? #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #firstbaby

1 Balas

First pregnancy saya pun macam tu. From early pregnancy till 2nd trimester. Ni cara saya, harap membantu awak jugak. - Elakkan makanan pedas dan berminyak - Jadual makan perlu konsisten. Tak boleh skip, tak boleh boleh delay. Kena makan on time. Saya sendiri jadual makan 6x sehari (3x main meal, 3x snacking).