POO ANAK LIAT + WARNA HIJAU GELAP

Salam.. Ada sesiapa tahu normal ke tak anak sy umo 1 tahun 1 bulan poo cmni? Dh 2 hari dh keluar poo cmni.. Risau sy 🥲 skrg dia minum susu dutchlady 123 .. Makan ok je sume tapi skrg masalah dia langsung xnk minum air masak.. Puas paksa dh.. Bekas pun dh tukar banyak tapi tetap xnak.. Atau sebab kurang minum air masak poo dia jadi cmtu? Sebelum ni normal poo dia warna kuning mustard.. Atau kena tukar susu? kena bawak emergency tak poo cmni? Adeh bimbang la 🥲#seriusnanya #firstmom

POO ANAK LIAT + WARNA HIJAU GELAP
4 Balas

anak saya pun taknak air masak.. saya try bg air masak dlm cwn saya selalu guna n bg dgn straw, mau pulak dia minum.. awak try tukar2 mcm tu. maybe dia nak air dlm cwn awak minum, or try bg air masak yg sejuk2, letak dlm fridge ka. or bg air suam2...

dr tekstur poo tu sye rse normal utk usia anak mcm tu.. mcm poo dewasa kn sbb anak da pndai mkn.. Anak sye ble da stahun pun poo da mcm tu bkn lg jnis soft mcm2 sblum nie..

8mo ago

warna tu sye x sure tp sbb anak da mkn, memg warna tu pelbagai sikit la...

Ok ja tu sis normal, asal anak dpt membuang ok. Tp klu kuning mustard lg bgus, bab pemakanan la kena jaga untk si kecil

dia ada mkn sayur hijau / buah2 tak? air masak bg dlm apa?

8mo ago

hm klu buah2 yg berair dia mau x? cth tembikai merah tu. tu pun blh bantu juga