13/3 ni kena cucuk kancing gigi .

Sakit tk agak2 nya ye . Bru first time tk tau pape kn . Harini kandungan 25mingu6hari . #firstbaby #firstmom

11 Balas

hritu selasa(21/2/2023) saya bru lepas cucuk kancing gigi.alhamdulillah mula2 nk enjit tu je ada rase sakit sikit lepas tu okey.alhamdulillah jugak saya tkde lenguh2 yang kuat lahh dan akan ada lg sekli cucuk kancing gigi utk yg bru first anak.

Saya bru kena smlam, 22w3d. Sakit lenguh2 mcm tu je, tapi smlm btul lepas nurse cucuk rasa pedihh jee.hari ni dia naik mcm bengkak, pegang kat area situ keras je. hehe. Tapi okey la, cuma lenguh2 pedih2 je. kalau tekan ke sakit

1y ago

@tanpa nama, awak anak first jugak ke, kalau first kena dua kali cucuk, saya 22w kena dah, nnti 28w kena lagi. Tak pe nnti awak tnya nurse yg jga awak, bila cucuk😊

sy 13/3 pn cucuk kancing gigi jgk. tp cucuk kali kedua. msa first time haritu kene cucuk, time masuk jarum tu ok lagi. tp bila nurse masukkan ubat tu rasa pedih sikit. nasib baik time tu nurse bagitau. kalau tak, trkejut jgk kot

1y ago

kalau anak first 2 kali. kalau dh prnh ada anak skali je

sy bru je cucuk tadi sy da 23 weeks mula2 takot sbb sy mmg takot jarum tp balik rumah xsakit pon lenguh pon kurang elok balik buat kerja rumah hehehe 🤣🤭

sy kena da minggu lps.. sakit jgk 3hari.. mcm kena vaksin sbb rasa bengkak kt tmpt kne ccuk tu.. bila bring pn skit klau kena hempap.. 😁

1y ago

alamak yeke tu sis .

mcm cucuk vaksin covid je awak. tpi sakit sikit masa tgh masuk ubat tu. Then akan lenguh atau kebas dlm 2,3 hari.

1y ago

ye betul hehe sorry lmbt balas. tk naik notification.

alamak.baru teringat.ye memg sakittt.sy pn x lama lg kene la ni.hahahah.adoilaaa

okay je. cuma masa masuk ubat rsa jugak laa pedih😝

ikut org kot. saya takde rasa sakit haha

ada rasa lah. lepas tu kebas tgn

1y ago

ye bru first time sis . klau bru rse bby kicks tu dh lama dh sejak kandungan msuk 19mingu cmtu dh rse dh bby kicks tu .