Tanda bersalin 38 minggu 4 hari

Sakit belakang yang berterusan sampai tak bleh tdur..itu contraction ka? Tnggu ada tnda lendir cmpur darah atau pecah ketuban ka baru pegi hospital#seriusnanya #ingintahu

4 Balas

kalau rsa was was. pegi je ke pac. biasanya skit pinggang kalau kita boleh tahan tu, dia skit pinggang biasa. yang contraction tu dia skit tu .boleh jdi org gila la skit tu. bak kata doc la. hehe sbb sya pon tnya doc skit tu mcm mna, dia kata kalau kita masih boleh tahan gelak makan mcm biasa.. tu biasa je mgkin contraction palsu. real contraction kalau skit tu mmg nak gila la, duduk x kena, tdur x kena smua apa yg kta buat serba x kena.

1y ago

ok tq sis

ikut pengalamn saya dlu..skit contraction kerap..keluar darah spotting terus g hospital masuk LB terus..ank kedua sakit contraction kerap tp tak keluar darah..g hospital trus masuk LB.. yg ketiga nih overdue dh 4 hari tp takde tanda2 lg.. contraction pom xde rasa mcm sengugut biasa itu pom kdg2 jer..

1y ago

samaalh sya anak pertama tpi mcm sis juga. takda tnda" sakit pun tpi tak lah sakit sngt. perut asyik mngeras je dan pedih ulu hati

contraction yang sebenar tu. bila rasa sakit belakang tu disertai dengan rasa sakit macam period dibahagian perut bawah. semakin lama semakin kuat dan teruk sakit nya. kalau dah macam tu elok pergi terus jumpa doktor.

saya tanya pun tadi tak ada respon sis risau nak ke pac sakit pinggang tak reda2 , tak tahu nk ke hospital ke tidak