baby 9bulan

saja nak luah ..baby saya sejak msuk 7bulan dia dah kurang makan .kadang langsung taknak bukak mulut bila saya suap ..sampai satu tahap tu saya stress saya baling makanan tu n saya masuk bilik nangis2 sebab saya masak macam2 jenis makanan dah tapi anak saya susah jugak nak makan .berat dia pun naik sikit .tolong beri kata2 semangat untuk saya ibu2#firstmom

6 Balas

kalau dia X minat mkn nasi try bg jenis Mee, spaghetti, pastu try jln² cari mknn baby kt kedai skrg mcm² jenis ada khas utk bdk. keropok,yogurt,kudap2,kuih² khas utk baby. kadang budak² lain² perangainya ada yg mcm ni ada yg mcm tu mummy sabar okeeyy selagi tu ank kita mesti ada jln penyelesaian sbb tu ank kita kn. mummy kena try end error. mummy dh buat yg terbaik tp mummy kena usaha lebih lg U can do it😊

3w ago

terima kasih sis ..sya akan cuba lagi buat menu yg anak sya boleh terima

I feel you sis , baby sy pun masa start masuk 8 bulan aritu tibe dia xnak makan sgt , sy pun bila suap2 dia xnak makan kdg xnk bukak mulut langsung , aduhaii mmg nak nangis di buatnya , sy keep try bagi jugak tukar2 makanan lain pulak , skrg da mula nk mkn balik , be strong ye mommies 🤲🏻 hugs

3w ago

terima kasih sis .harap anak saya mahu makan jugak mcm anak sis

Sis i ada baca, bagi baby vit drops yg brand appeton tu. In shaa allah anak nak makan. Tapi you servey dlu tau dkt farmasi sama ada bby 8bulan bolrh makan ke tak. Semoga awk kuat. Lagi satu sy baca, kalau anak taknak makan. Start balik mcm masa 6bulan punya cara makan.

2w ago

Ye kdg somi2 mmg kta xyah beli xyah beli , tpi itulah lah tu ,

kena kental mommy..sbb kite mmg xtau citarasa ank kite..kena try n error wlau berjam bergaduh ngn dapur.klau bb org lain suka x semesti ank kite suke..jd mmg kite kena try sume resepi.cube bg bb yogurt plain + buah..nasi+ cheese+jagung...nasi brokoli+butter+aym

3w ago

betul tu ..sya msak bukan main lagi harap anak makan .tgok2 anak sya xsuka makan rasa stress betul .yougurt dah pernah bgi dia mcm cirit .harap anak sya nanti mahu makan balik laa .kadang stress bila anak xnak makan

sye pun pernah mcm awak masa ank masuk 7 bulan .. slowly sye kenal apa yg ank sye suka dan tak suka , rupanya dia tak suka mkn nasi bubur dicampur full dgn lauk .. skrg ank dah 8 bulan lebih , sye kerap bg pasta dan tukar karbo lain selain nasi ..

Sabar ye mommy. Keep on trying. InshaAllah nanti ada la tu food yg dia suka. Hugs

3w ago

Aminnn ..terima kasih sis