Buku pink kerajaan

Rumah saya klinik paling dekat tu klinik desa. Kalau klinik kesihatan dalam 10 min-15min mcm tu. Tapi boleh je kan nak ke klinik yang jauh walaupun yang dekat ada? Ke memang perlu pilih yang terdekat saja? Untuk buka buku pink sbb sy tgk klinik desa sy mcm takde apa 😅 #firstmom

9 Balas

buka buku di klinik desa ya sis..mudah dan tempoh menunggu pun sekejap. KK ni klu ada temujanji doctor (ikut pd keadaan ibu) yang di tulis oleh nurse K.desa saja kita ke KK. Boleh dikatakan semua urusan check up ibu ni nurse k.desa boleh buat melainkan ada masalah serius yg memerlukan saranan doctor. Jadinya sebelum buka buku tu..rajin² la telefon k.desa tu. Set appointment nk buku pink. Perlu ya sebab seorang tu makan masa lama. Ok sis. take care.

Sy bru buka buku pink smlm , suami sy buatkan appoinmnt kt klinik desa dlu .. lps diorg kan bg tarikh ikut kwsan diorg .. skjap je urusan nya .. diorg just check urine , amek darah utk check bp n hiv .. dan check bp .. jmpe misi utk buat buku dan check payudara .. lps tu dirog bg penerangan dan bg tarikh utk jmpe doc kt kk yg berdekatan ..tpi ape2 nk check up monthly kena pi klinik desa shj ..

rumah saya dekat dengan klinik desa. sebelum ni rumah sewa lama sy tca di klinik kesihatan. beza klinik desa dengan kk adalah klinik desa lebih cpt sbb org x ramai 😅😅 sy pnh pg kk ramai org and pernah tunggu dari pg sampai tghari. sy lbh prefer klinik desa. cumanya kalau kene jump doktor atau amik darah ke minum air gula ke mmg kene pg kk lah. sbb ada doktor kt klinik tu.

Tak boleh. Sebab dia kena bawa sekali bil elektrik rumah. Sy duduk USJ, saya pernah pergi KK shah alam, diorang tak bagi sy buka buku pink di situ. Kena pergi klinik desa puchong, sebab paling dekat. Dia kata sebab senang nurse nak buat housecheck?? Tak logik kan. Tapi tulah procedure nya

10mo ago

Saya haritu walk in boleh. Nak set appointment pun boleh. To be safe, set appointment je kat website

Bestnya dekat dgn KD.. Waktu mnunggu pun xsmpat panas kerusi dh kena panggil. Better pegi KD puan, kalau ada masalah yg perlu rujuk MO barula pergi KK.

Knp awak xnak pergi yg dkt ye? Sorry tanya. Mcm sy KK pun dlm 15mins. Tapi utk check, cucuk baby dkt klinik desa je. Unless kena jumpa DR baru pergi KK.

10mo ago

ohh kalau buka buku pink boleh juga ya di klinik desa? saya baru perasan tak selitkan sekali ayat nak cek kandungan dan buka buku pink kat situu.

seeloknya yang terdekat sis sebab nanti nurse tanya. plus nak buka buku sekarang online try tengok klinik desa tu ada dalam list x.

10mo ago

sekarang kena buat online dah confirm tarikh baru datang. ada klinik nak 8 weeks baru boleh buka buku. booking dekat EPRS klinik kesihatan - Temujanji Online.

kene buka di klinik desa sbb nnti post delivery nurse klinik desa y kena pantau sis dan baby.

Sy lebih suka pergi kk desa .. xramai xperlu tugu berejam2..