Threaten miscarriage

Risau keadaan baby dah masuk 13w1d. N hari nie ada brownies spots. Pergi klinik doc diagnosed "threaten miscarriage ". Mampu ke baby bertahan? Soalan doc " u ada stress ke?" Rasa sedih sgt bila scan heart rate baby 65 je.... Mampu ke baby bertahan? Ada cara utk selamat kan? #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

banyakkan bedrest + makan ubat duphaston. saya penah kena waktu minggu 10 mula keluar warna coklat. then minggu 11 mula keluar darah merah. sampai minggu 12 masih keluar coklat + darah merah. gi hospital shah alam, doktor ckp benda sama "threaten miscarriage" + domtor bagi ubat duphaston utk kuatkan rahim + saya amik cuti rehat selama 2 minggu. minggu 13 gi scan lagi nak tgk keadaan baby, then baru tahu bleeding yg keluar tu drpd pangkal rahim bukan area baby. baby alhamdulillah aktif. rahim tak kuat, nurse yg scan perot saya tu kata bahaya sbb dh ade laluan sikit dan boleh jdi punca baby jatuh. tu salah satu threaten miscarriage. doktor ade ckp jgk sbb² lain knp jadinya threaten miscarriage ni.. threaten miscarriage saya ni: bleeding kt pangkal rahim + ade laluan sikit yg boleh buat baby jatuh. so, better awk jaga pemakanan, jgn diri jgn trllu lasak, kalau keja cuba mintak cuti utk rehat. klau boleh elakkan aktiviti yg boleh buat perot kita ni dok bergoncang.. kena slow² je, dduk pon pelan² jgn rebah kuat2..

9mo ago

terima kasih sis... tp skng nie xboleh nak teremosi sikit, pasti lepas tue rasa mcm senggugut. nie consider hari ke 3 masih spoty sikit². minggu 7 check baby heart beat dia 130 masa hari brown spot keluar heart beat baby 65 jd agak terganggu di situ. dah cuba jalan seperlahan mungkin dah skng nie.... ghisau sgt....

doc takde bg ubt duphaston tuk kuatkan rahim ke. so far tuk keadaan cmni kne bnyk bedrest je dlu

9mo ago

ada... baru mkn dah 2 hari... tp masih ada spotty sikit²