Bayi dalam posisi melintang di usia 20w 2d

Risau juga bila nurse bagitau baby dalam posisi melintang tapi ia adalah normal untuk baby dalam posisi melintang pada masa ini kerana setelah bayi terbentuk kepala bayi akan berada di atas & kaki di bawa & ambik masa tuk pusing ke bawah. Serta semakin dekat persalinan kepala bayi akan berada dlm kedudukan kepala di bawah. So mummy ² yg hadapi perkara yang sama jangan risau masih banyak masa lagi tuk bayi berpusing .#pregnancy #sharing_is_caring

2 Balas

Sekarang baby memang tengah melintang 21wk. Doktor cakap sebab banyak ruang, baby suka2 dia nak gerak 🤣

Masa saya scan 20 week hari tu pon baby melintang jugak. Dr takde cakap apa2 masalah pulakkk.