Apa menu yang sesuai untuk lunch n dinner untuk ibu yang ada alahan #11minggu

rasa teruk sangat sickness kalini. ni pregnancy anak kedua. lembik terus tak ada selera makan langsung. kalau dh beli sesuatu makanan akan muntah sbb bau makanan tu. makan sikit muntah kemudian xdpt habiskan, terus buang. rasa membazir sangat. down rasa duit habis kat makanan mcmtu je. ibu2 yg ada alahan skrg menu apa yg yg ibu2 mkn utk heavy meal? #11week

1 Balas

kalau saya masa alahan,saya makan apa sahaja yg saya rasa boleh makan. masa saya kena alahan selama 4 bulan,makanan saya setiap hari hanyalah buah² dan keladi je. air jus buah dan juga sanquick. cuma tu je yg boleh masuk. makan yg lain memang muntah. minum air kosong pun muntah. jadi selama 4 bulan,tu je yg suami belikan. sbb saya tak boleh makan yg lain. masak pun tak boleh.