27 week lekat GDM

Rasa stress pon ade bile masuk 27 minggu lekat gdm.sampai rasa tak tahu mcm mana nk kawal,sedangkan penah ade pengalaman anak pertama(bby boy).anak kedua (bby girl) xde masalah,anak ketiga ( bby boy lekat balik gdm).hmm..😔sape ade kes macam saya#mamastress

1 Balas

kalau pernah ada sejarah gdm , x hairan next pregnancy ada yg lekat lagi .. sya ni pregnant no 6 bru ada lekat gdm padahal yg sblm ni langsong x pernah pon .. bru 1st time ni laa lekat gdm haa 😂 x perlu stress , just makan mana yg perlu yg penting ada mnum susu , ada makan ubat 😊

2y ago

antara 2 tu .. effect sma je kalau gdm tkut nanti baby besar sbb tkut gula dlm bdn baby tinggi .. kalau utk mak sama jugak mcmtu .. just jaga makan , try kurangkan manis