37 weeks, rasa sakit senggugut.

Rasa sakit tu dalam seminit dua. Lepas tu hilang. Dalam 30 ke 40 minit, rasa sakit senggugut tu datang balik. Ni real contraction ke false ya? Tanda lain tak de. Perlu ke saya ke hospital? #ingintahu #firstmom #bantusharing

4 Balas

Better sis track guna apps contraction sbb sy mcm sis juga waktu ptg, makin kerap bila malam, dan makin dekat jarak. pastu rasa nak terberak dan ada benda nak terkeluar. last sakit tu tak tahan pergi hospital terus. mmg sakit sgt², sampai hospital bukaan dah 8cm rupanya. Dalam 10min je bersalin. Ubat tahan sakit, gas entonox semua tak sempat nak rasa sbb mmg nak bersalin sgt dah.

2mo ago

takde turun tanda lain. contraction je. sakit mmg rasa mcm nak meneran, mmg rasa nak terberak sgt2 masa tu.

sama la tapi sy kadang je datang Sakit dia ya Allah sampai x boleh tidur. sy x ke hospital pula sebab sakit tu x kerap datang. tapi nurse sy selalu pesan apa2 sakit terus je ke hospital sebab kita x tahu sebab apa sakit.

mungkin tu tanda2 awal.sis just monitor.klau sakit makin kuat n kerap blh ke hospital

biasa klau contraction betul 5-10 minit ..klau kjp2 tu false