Sedap tapi tulahh…

Ramai cakap minum susu ibu mengandung ni rasa tak sedap, ada yang cakap macam rasa besi. Tapi alhamdulillah, Allah permudahkan urusan saya. Tekak saya boleh terima susu ni. Tapi tulah, saya alah kepada laktosa, so tiap kali minum je saya loya kembung perut. So Doctor suggestkan untuk makan dulu sebelum minum susu. Baru tadi try balik, harap serasi dengan saya 🥰

4 Balas

sedap susu ni. start sy preg sampai duedate , sy amalkan susu ni 👍

2y ago

Kannn. Doctor saya pun suggestkan susu ni.

Sama sy sis. Dlm byk2 susu sy cuba yg ni paling diterima tekak sy. 😅

2y ago

Saya tak cuba yang lain, tapi doctor suggestkan susu yang ini. Nasib baik sedap 😅🤣

alah pada laktosa ni mksudnya macam mana ya ?

2y ago

Perut saya akan rasa tak selesa selepas minum susu/produk tenusu. Saya akan kembung, cirit birit and paling teruk saya akan muntah.

Alhamdulillah.