Pregnant dan ade masalah gastrik nasihat yg terbaik

Puasa dh X lama untuk ibu ibu yg preggy masa puasa ni puasa X mcm sye sye X yakin sbb sye ade masalah gastrik kdg dh mkn pon still gastrik semalam jumpa doktor untuk booking lupa plk nk tanya by the way sye sekrg pregnant dh 9 weeks 5 days n second pregnancy masa ank First tahun lps berpantang masa bulan puasa #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp

1 Balas

pendapat sy ya sis, ikot badan..ikot tahap ketahanan boleh ke tdak..sbb ada yg blh berpuasa tnpa sbrang komplikasi..ada yg tak mampu puasa sbb gestrik dan alahan..mcm sy, dah cba puasa sunat..sahur minum susu, makan semua konon nk bg tahan nieh, jeng3..?pukul 10 pg dah menggigil lapar, perut tak tahan..jadi sy mmg da tau yg sy tak boleh berpuasa..Kalau sis cari post2 yang lepas..ada mcm2 pendapat...dekat ctu leh ambik sbagai contoh..apa pon sis kena cuba, tak mampu jgn seksa diri dan baby..take care sis..selamat menyambut ramadhan❤️