teri gin nak minum air cocacola

pregnant 14 weeks,pnh minum air yg fizz so far ok je,x de sakit perut ke ap ke..tp boleh ke kalau minum air yg bergas mcm air coc atau fanta ke??#pleasehelp

5 Balas

saya hb ok tp sangkut gdm , tp buat bsp dua minggu skali alhamdulillah ok , skrang dh kena buat sbulan skali , kalau rasa nk minum bergas sy minum je , satu teguk atau dua teguk cukup laa buat hilang rasa craving tu , jgn malampau je minum .. sama gak mcm maggi , semulut dua dh ckup ..

Boleh minum tp klu boleh gas dia tu kurangkan sikit.. tuang dlm cawan tggu la 5minit 10mnit gitu br minum.. minum sikit dah la.. gpun klu x prgnant pun mmg x elok air2 gitu 🌸🌸🌸

Boleh minum tapi tak digalakkan lebih2 lagi kalau awak ada masalah hb dan menghidap GDM.

8mo ago

terima kasih..alhamdulillah sepnjng pregnancy ni sy x de lg gdm or hb low

sye minum ,tpi sikit je sukatan mcm cawan cina yg kecil ii tu😂nnti suami mrh

maaf cakap sis, lebih baik jgn minum. air bergas dan manis xbaik untuk baby.