Najis baby warna hijau

Poo baby saya warna hijau sejak akhir akhir ni. Awal puasa haritu cuma sekali dua je. Pastu normal balik colour kuning cuma cair. Skrng akhir puasa kerap pula warna hijau dan cair. Baby full bf umur nak masuk 6 bulan dan kerap mengempeng masa malam. Adakah sbb susu saya tak cukup atau macam mna? Patut tak saya berhenti puasa smpai poo baby back to normal? Selama masa ni saya berbuka bila badan rasa tak larat dan pening pening. #SeriusTanya #firstmom #bantujawab

2 Balas

Poo poo hijau selalu sbb tak ckup foremilk sis. Anak saya pun 5 bulan lebih. Saya dah puasa penuh 2 minggu awal tu tp dlm hari ke 12,13 puasa tu saya perasan kencing dia sikit sgt. Dah 4,5 jam pun tak sampai setengah kencing nye. So saya puasa selang seli. Elok balik dah kencing nye sbb susu drop agaknye. Bagi saya sis anak tak boleh mkn lagi ni amik la rukhsah tu. Bila tak puasa tu mkn mcm biasa breakfast lunch dinner air byk

selalunya kalau hijau sbb tak dpt hindmilk atau mommy makan sayur byk.