Perut rasa senak

Perut rasa senak sangat taktahu kenapa, saya 11week, bila nak kentut tu sakit sangat rasa senak dekat ari2 normal ke rasa mcm tu? Lagi2 bila kencing pun rasa senak, rasa senak dia dekat bahagian rahim ... #bantusharing #pleasehelp #firstmom #firstbaby

2 Balas

Sy kalau mcm ni mesti dok ingat balik bila last berak. Sbb biasa mkn ubat zinc tu mmg sembelit sikit. Klu dh berak baru lega. Klu dlm hari tu ada berak tp ade senank2 could be kena rehat la sbb rahim tgh expend nk bg tempat utk baby.. utk xnak kencing kotor n mudah kn berak amalkan minum air yogurt. Ambil yg less sugar.

Biasa ada masalah sembelit atau kencing kotor.. Kalau takda masalah apa tu normal. Rahim kembang baby nk besar.. Ok je asalkan takda pendarahan