skrg 30weeks dah

perut mengeras tu rasa mcm mana eh? first time mom taktahu rasanya mcm mana.

2 Balas

Hi mommy. Saya pun first mom. Susah nak explain macam mana rasa mengeras tu. Tapi dia macam perut rasa full and tegang. Macam kalau awak tengah berjalan ke bergerak ke, tiba-tiba awak rasa kena berhenti sebab tak selesa sangat perut rasa tegang macam nak meletup. Macam kita makan terlalu banyak sampai terlalu kenyang. Hahahaha. Entah lah betul ke tidak saya explain ni.

Saya sampai skrg tak tau nk beza perut keras biasa atau contraction palsu. Perut mengeras tu bila satu perut rasa keras and padat, kalau mcm saya,kadang siap pakej pinggang sakit sekali mcm baby turun ke bawah pun ada. Mengalir jugak air mata haa. Dia akan jadi dalam few seconds mcmtu. Biasanya kalau baby terlalu aktif atau kita penat lepas buat kerja.