37 minggu 2hari

Perut mengeras dari pagi, rasa perut tak selesa. Saya tak tahu nak describe sakit ke tak sebab saya masih lagi boleh buat kerja bergerak macam biasa. Tapi saya masih lagi boleh rasa baby gerak. Adakah tu tanda bersalin? #firstmom #pleasehelp #ingintahu #bantusharing

4 Balas

Braxton hicks sakit nya mula kat bahagian bawah perut & contraction sakit nya mula dr bahagian atas pusat betul2 kat fundus/rahim bahagian atas tmpat nurse slalu ukur rahim kita untuk rahim kita menolak baby turun @ keluar.

hati2 sis, 37w dah bole bersalin dah ni. monitor je tanda2 bersalin kerap ke tandas nk kencing / berak tp xkeluar, Tu tanda baby yg nk keluar tu

1y ago

saya pun macamtu jugak sis. sy dah 37week 4 day, kerap sangat pergi tandas kencing lepastu rasa nak berak tapi tak berak

sama..still relax basuh toilet..basuh karpet😂😂..sy 38week..tp kena kerap pantau pergerakan baby..risau juga ni

sya pun tgh rasa ni sis ,baby gerak cukup 10 lagi , perut kerap mengeras ,tu nama dia false contraction, sya 36w5d