Degupan jantung rasa macam laju

Hi pernah tak tiba tiba rasa degupan jantung jadi laju? Lebih kurang macam tu lah. Tak tahu nak described macam mana. Ada yang pernah rasa tak? Saya baru 9w nak masuk 10w #ingintahu #firstmom

1 Balas

Rsnya tk normal. Saya xde terasa laju tu, tp everytime check up kk pulse saya mst >100. Sdg kn tgh rest dan saya mmg tkde rasa nervous ke, takut ke, anxious ke. Even kt rumah pun saya monitor guna oxymeter normally pulse saya >100. Kk dh buat ecg, jantung tkda masalah. Doc ambik darah utk cek thyroid, next appt baru dpt result. Seeloknya monitor sndiri klu ada alat, dan mention kt doc. Sbb klu pulse ibu laju, boleh menyebabkn fetal heart rate pun laju. Ada bnyk faktor jd mmg kena doc yg diagnos 😁