Baby 5 month

Pernah tak moms alami situasi macam ni? Anak saya baru 5 month. Tiba2 anak saudara saya tu jenis hyperactive. Dia boleh pulak pukul anak saya . Saya nak marah tapi sedar diri saya ni menumpang rumah saudara. Plus saya memang jenis x sanggup marah budak. Saya pun jenis paling susah nak expresskan marah. Tapi bila saya try slow talk kat anak sedara saya yg umur 1 tahun tu x jalan lah. Mak dia boleh anggap benda tu just gurau budak2. Macam mana lah nak avoid ya…#pleasehelp #firstmom #ingintahu #firstbaby

1 Balas

ank saudara tu pun masih kategori kecik lg..kdg Masih blm faham ape y die bt tu blh sakit kan org lain.just klau masih berulang cume blh slowtalk ckp ape y dia bt tu Salah n xblh bt mcm tu kat org lain tp bkn nada marah.bdk klau kite train dari awal insyaAllah die akan ikut n fhm..sbb kite nk marah pn kdg tu Ade mak y akan sensetif n xleh trime.pernah jgk pnglaman bb sy nk masuk setaun baring..ank sedara umo 3 tahun klau nampak ank sy baring die sengaja acah2 nk pijak n pernah pijak..bkn tu saje..bb sy baru bertatih dia dtg tolak Dari blakang n tersembam darah idung.tp mak die bt xnmpk..sy cube tegur ank die n dia xblh terima n jd gaduh besar.ape pn awk kne perhati klau dieorg duk dekat2 tu je