Mitos atau Fakta?

Pernah tak korang dengar, if pregnant tak boleh melalui bawah ampaian kain? if kita lalu bawah ampaian kain, nanti lahir anak akan gagap 🤔 sampai sekarang terpikir betui ke tak bende alah ni 🤣 #ingintahu #ingintahu #bantusharing #mitosataufakta

5 Balas

Boleh jatuh syirik kepercayaan mcm ni. Sbb yg menentukan segala kejadian kat dunia termasuk kejadian bayi hanyalah Allah swt. Kalau kita dah percaya pada benda tu akan buat jadi something berlaku, apatah lagi kita jadi takut pada benda tu, boleh rosakkan aqidah. Maaf tau. Hati2 dgn segala kepercayaan.

2y ago

betui.. bla pcaya jd syirik..kdg2 tpikir jgk knapa ada bnda2 mcm ni yg dorg buat pantang larang.. byk lg sbenarnye tp paling kelakar part ampaian ni lah.. jiran siap ckp ank2 dy preggy smua xbg lalu..🤦🏻‍♀️

tak pernah dengar. merepek ni.

2y ago

kan.. kami sampai seram nak lalu bawah ampaian..ritu ada sorg makcik tu la remind jgn lalu ye bawah ampaian 🤣

lain la pakai susuk 🤣

2y ago

haa kan.. ni bru betul.. ni xpasal nk lalu tetiba jiran makcik2 dh.. dia kata ehh jgn lalu bawh ampaian nanti baby gagap 😌 nk gelakkan nnty terasa pulak 🤣

Xpernah pulak dengar

2y ago

Tu la puas cri kt grup cni kot ada yg tnya.. sy curi2 jgk lalu bawh ampaian end up sendiri tkot2 🤣

mitos kot 😅😅

2y ago

hopefully.. mcm2 dorg senarai mitos nya 🤣