Buka Buku Pink

Pergi klinik swasta then dr mintak lagi 1 bulan baru datang untuk buka buku time tu saya dah 13weeks, takpa ke kalau lambat buka buku? Risau 1 bulan tanpa checkup. #firstmom #ingintahu

9 Balas

X semua kk sama. Ad d kmpong sy 4 mngu ke atas dah boleh buka bku pink. Kalau kk d umah sy 13week ke atas dan sruh p scan kat swasta pulak tnjuk bukti berapa week baru leh buka buku 😑. Klinik kk d umah mertua pulak 10week ke 12 week boleh buka bku. Ikot kk sis. Sy pun kdg risau . Tapi ap boleh buat dah kk ckp cm tu. Ikot saja. N bnyak kn berdoa ja mampu moga kndungan sihat

2y ago

Aamiin 🤲🏻 semoga kandungan kita sihat dan selamat 🤗

sy dh 10w .. kol kk , kk cakap 13minggu nnt kol balik KK utk setup appointment buka buku pink .. sy pelik kenapa dkat sy ni lambat sngt buka .. tgk dekat lain 8w dh boleh buka dh buku... hmmm sabar jelaa .. dulu 12w dh boleh bukak , skrg 13w ... tu pun 13w ckp xdpt buka lagi kene set appointment , dpr tarikh baru blh dtg... hmm lmbt sngt ..

2y ago

kan itu yang buat kita risau 🥺, takpelah InsyaAllah semoga baby kuat & sihat 🤲🏻 Aamiin

Okay je.. melainkan ada apa2 masalah sebelum 13w tu - keluar darah ke, cramp ke.. atau lain2, boleh pergi check balik sebelum masa nak buka buku pink tu.. Make sure vitamin2 awak cukuplah untuk tempoh sampai 13w tu. Mesti diorang dah bagi cukup2 untuk awak

2y ago

Buat masa sekarang takde masalah, semoga baby kuat & sihat 🤲🏻, buat masa sekarang dr Bagi acid folic sahaja tak ada vitamin lain.

macam saya da nak masuk 13 week .. da 2 kali call untuk buka buku pink .. tapi dia orang senyap je .. last2 dapat buka buku 22/8 nie ..

2y ago

dgn kk

Sis skrg ni pun dah bole buka buku pink kt kk. Bole call kk area tempat tinggal utk appt. Jgn tunggu lama2 sgt sis.

kk dkt tempat saya, 12week ke bawah dia xbgi buka buku lagi.. nt lepas 12week baru dia bgi date tuk datang buka buku..

2y ago

iyew.. apa² pun dapatkn info dr klinik berdekatan.. 😊

doctor ada bagi vitamin x? kalau ada,mkn je vitamin. awal.trimester kalau xda masalah mmg checkup sbulan skli.

2y ago

Dr bagi asid folic je buat masa sekarang takde vitamin apa pulak.

Knp tggu 13 mnggu sis?? Sy 8minggu dah buat buku pink😁

2y ago

Tu la ingatkan nak pergi kk juga

takpe sebab 13 weeks tak nampak lg

2y ago

Yeke, okay thank you ☺️