Naik ruam gatal atas stretch mark

Pedih kalau tergesel dgn baju/seluar 🥲 gatal boleh terima lagi ini pedih jugakk 😭 tak tahu nak buat apa dah lotion dh sapu, olive oil dh sapu tapi semua tak function ☹️ banyakk sangat naik bintik2 ruam merah tu 1 perut haa. 36w sekarang. Checkup lama lg minggu depan lagi seminggu hm🥲 ada tak cara lain nak legakan dia? #bantujawab #ingintahu #bantusharing

4 Balas

most probably PUPPS tu. cuba sapu calamine lotion atau aloe vera atau apa2 moisturiser yg ada cica or calendula atau any other calming anti-inflammatory ingredients. boleh juga cuba tuam sejuk untuk redakan gatal2 tu.

5mo ago

Saya baru google apa dia ppups tu first time dengar. Baru tahu ada penyakit begitu. Katanya penyakit ni 1 dari 160 ibu mengandung kene maksudnya jarang lah. Saya salah 1 nya 🥲🥲🥲 and risiko tu tinggi kene dkt org yg berat badan naik mendadak hahaha. Saya lah tu dari 48kg skrg dh 68kg kot. Saya dh cuba tuam ais terus kt perut haha lega sekejap lah. Rasa mcm nak cari aloe vera nk cuba hehe tq sis utk cadangannya

Saya pun kena jugakk mcm ii dh buh ubat tapi stay sama kena hadap jgk 2 minggu baru kurang😌

5mo ago

2 minggu baru kurang ya awak.. mengucap kita 😂 kita kena tk smpai seminggu dh nangis2 tak tahan huwaa. Susah kann nak buat apa pun tkda mood kena cmnii

Sy pun kne, gune calamine lotion insyaAllaah okay

4mo ago

Okay thankyou awk 🥰